DOĞAGEZİKAMPPİKNİK

TÜRKİYE’DEKİ EN İYİ KAMP YERLERİ

TÜRKİYE’DEKİ EN İYİ KAMP YERLERİ

Anadolu’muz coğrafi noktası konumundan oldukça fazla doğal güzelliğe sahiptir bu güzelliklerin kimisi popüler olsa da bir kısmı hala o kadar popüler değildir. Kamp sporcuları veyahut kamp yapmayı seven aile veya gruplar için bu doğal güzellikler adeta cennettir. Şimdide ülkemizdeki en iyi kamp alanlarına bakalım.

1-YAZILI KANYON (ISPARTA)

Yazılı Kanyon’a ev sahipliği yapan ilimiz Akdeniz’in güzel illerinden Isparta. Yazılı Kanyon Isparta’nın sütçüler ilçesinde yer alır. Yazılı Kanyon diğer kamp alanlarına nispeten biraz daha misafirperver’dir yani yemek getirmeyi unutsanız bile çevredeki büfe ve balık çiftliklerinden yemek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Yazılı Kanyona yazılı denmesinin sebebi eski bir Yunan tanrısı olan Epiktetos’un büyük bir kayada bulunan Hür İnsan Üzerine Bir Şiir isimli şiirinin yer almasıdır.

“Captured in Longos Forest of Igneada, Turkey”

2- LONGOZ ORMANLARI (KIRKLARELİ)

Longoz Ormanları isimli bu doğal güzelliğe ev sahipliği yapan ilimiz Marmara bölgesinden Kırklareli. Kırklareli rakımı 203 metre olan yüz ölçümü 6.459km2 ve Bulgaristan’a 180km sınırı olan bir ilimizdir. Longoz Ormanları Bulgaristan sınırında yer alan İğneada beldesine bağlıdır. Longoz Ormanlarında bulunan 50-60 metre genişliğindeki kumullar kuzeydeki Saka Gölüne kadar uzanır. Langoz Ormanlarına gideceklere benden bir tavsiye mümkünse yanınızda bir sinek ilacı götürün çünkü kimi yerde sinek sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Tabi bir kampçı bilir ama yine de hatırlatalım mutlaka yanınıza yeterli suyu da alın çünkü Longoz Ormanlarının bir sorunu da su sıkıntısıdır.

3- MEZOVİT (RİZE)

Rize Ayder Yaylası ile tanınan bir ilimiz olsa da yaz ve ilk bahar gibi zamanlarda Mezovit’in eşsiz bir güzelliği oluyor. Mezovit yaz aylarına doğru karların erimesiyle birlikte buz gibi soğuk sulara oksijen deposu dağlara ve biraz yorucu olsa da keyifli bir yürüyüş parkuruna sahip oluyor ve bu özelliklerde Mezoviti kampçılar için reddedilemez bir yer haline getiriyor.

4- BORÇKA KARAGÖL (ARTVİN)

Borçka Karagöl Artvin’de yemyeşil göz alıcı bir alanı kaplayan enfes bir kamp alanıdır. Borçka’nın belki de en sevdiğim özelliği kampçılara her mevsimde ayrı bir zevk yaşatabilmesidir. Kamp alanı kısmında belediyenin işlettiği bir tesis var fakat tedbiri elden bırakmaya gerek yok ne olur ne olmaz hazırlıklı gitmekte fayda var. O kadar güzel ve geniş Karagöl sizin hemen balıkçılık duygularınızı harekete geçirtmesin çünkü Karagöl de balık tutmak kesinlikle yasak.

5- TORKUL GÖLÜ (DÜZCE)

Bahar aylarında kamp yapmaya gidecek iseniz size şiddetle Torkul Yaylası’nı tavsiye ediyorum her mevsim oldukça güzel olsa da özellikle bahar aylarında Torkul Yaylasının tadına doyum olmaz. Torkul Yaylasının en sevilen özelliklerinden biride tamamen doğa ile iç içe olma kısmı etrafta herhangi bir tesis büfe filan yok şehir ile aranızda da ortalama 30km var.

6- SALDA GÖLÜ (BURDUR)

Salda gölü kamp yapacağım ama hem deniz hem ormanlık alan olsun isteyenler için birebir bir yer. Salda Gölü o berrak denizi ve o bembeyaz kumları ile insanları oldukça cezbediyor , isterseniz deniz kenarına isterseniz ormanlık bölgeye çadırınızı kurabilir kaldığınız sürede dilerseniz denize girebilir dilerseniz de ormanlık kısımda yürüyüş , trekking canınız ne isterse yapabilirsiniz. Gölün içinde bulunan mineral yapısı aynı zamanda şifa kaynağı olarak kabul ediliyor.

7- BAFA GÖLÜ (MİLAS)

Antik dönemin ünlü filozoflarından Heraklit’in memleketi olarak bilinen Bafa Gölü aynı amanda Ege bölgesinin en büyük gölüdür oldukça eski bir geçmişi olan Bafa’nın 2000 yıl kadar eskiye dayandığı bilinmektedir. Bafa gölünde aynı zaman da üzerinde Manastır ve savunma yapıları bulunan adalar vardır bu adalar; Menet ada , Kargı Asarı ada , İkizce ada ve Kapkırı ada gölde bulunmaktadır. Saydıklarımdan anlaşılacağı üzere Bafa gölünde kamptan alacağınız zevk kadar turlara katılıp tarihi yerleri gezerek de eğlenirken bilgilenebilirsiniz.

8- NEMRUT DAĞI (ADIYAMAN)

Kamp yerlerini sıralarken Dünya’daki en güzel gün doğum ve batımına sahip olan Nemrut Dağını yazmasaydık ayıp olurdu. Adıyaman’ın 2.134 metre rakıma sahip Nemrut Dağı sadece Türkiye değil dünyaca ünlü bir yer. Nemrut Dağına gitmenizi öneririm fakat bana kalırsa ilgili acentalar ile anlaşarak gidin arkadaşlarınız ve aileniz ile bodoslama gitmeniz işinizi zora sokabilir benden söylemesi.

9- DELİKLİKOY (ÇEŞME)

Deniz kenarında kamp yapmak isteyenler için bir tavsiye daha Çeşme Deliklikoy. Öncelerde pek popüler olmayan bu plaj son yıllarda yaz aylarında fotoğraf çekilmek için gelenler tarafından kuru bir kalabalık oluyor. Yavaş yavaş popülerleşmeye başlasa da henüz etrafta hiçbir tesis veya büfe yok yani yemek tuvalet ve duş gibi ihtiyaçları karşılayacağınız bir alan yok bu durum Deliklikoyu karavan sahipleri için daha iyi bir kamp haline getiriyor .

10- AKYAKA ORMAN KAMPI (MARMARİS)

Muğla’nın sevilen kamplarından olan ve Gökova körfezine bakan Akyaka Orman Kampı size her türlü imkanı sunuyor duş elektrik su konaklama gibi tüm temel ihtiyaçlar mevcut içerisinde büfe ve kafesi de var fakat bu ikili yalnızca sezonda açık oluyor. Akyaka Orman Kampı sezonda biraz kalabalık olsa da sezon dışında oldukça sakin oluyor. Bu orman kampının 8 farklı koya kıyısı olması onu oldukça cazip hale getiriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu